cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mijn droom voor de kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 mei 2017 door Albert en Michelle van der Heide

Mijn droom voor de kerk

Ik verlang naar iets nieuws. Iets fris. Iets simpels. Iets wat tot in het diepst van mijn botten tintelt van kracht en vreugde.

Het christendom is besmet met een soort infectie die het krachteloos en onaantrekkelijk maakt. Die ziekte maakt dat mensen een systeem volgen in plaats van een dynamische krachtige vreugdevolle God die leven en vernieuwing brengt.

Deze infectie creëert een religieus systeem waarin het gaat om regels, politiek en 'geestelijke' posities. Deze infectie creëert oneerlijke vergelijkingen en vrome veroordelingen. Het verandert soms tijdelijk het uiterlijk gedrag, maar het verandert de harten niet.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat mooi dat dit stuk herhaald wordt, inmiddels twee jaar geleden dat we het voor het eerst deelde.Nog steeds dit brandende verlangen naar herleving, is alleen maar krachtige geworden. En ik zie dit verlangen zo door alle kerken en gemeentes heen waar we spreken. Van PKN tot Charismatisch3.0, God zal herleving geven!