cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 december 2016 door Jeffrey Schipper

Huisarts onderzoekt gebedsgenezingen

Huisarts Dick Kruijthoff uit Bleskensgraaf is een promotieonderzoek gestart naar gebedsgenezing. Met het onderzoek hoopt hij meer helderheid te krijgen in de discussie over genezing op gebed, melden de EO en het Nederlands Dagblad.

Tussen de tien en vijftien mensen doen mee aan het onderzoek. Kruijthoff legt medische dossiers van hen aan en bespreekt die met een groep van vijf artsen. In het onderzoek wordt puur medisch naar de casussen gekeken. De vijf artsen kunnen een genezing beoordelen als ‘onverklaard’ wanneer er wetenschappelijk gezien geen enkele kans bestaat op genezing of als ‘opmerkelijk’ wanneer er wel kans is op genezing, maar er sprake is van een verband met het gebed. 

"De directe aanleiding was een bijzondere genezing van een patiënt uit mijn praktijk in 2007," vertelt Kruijthoff. "Na een bezoek aan een genezingsdienst van Jan Zijlstra, genas zij van ernstige posttraumatische dystrofie. Iedereen, inclusief ikzelf, was er verbaasd over." Zijn onderzoek moet duidelijk maken wat er tijdens het genezinsproces precies gebeurt en in hoeverre het bijzonder is.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen