cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2016 door Jeffrey Schipper

EO stelt interview met LHBT-dominee uit

De EO stelt de tv-uitzending van een vraaggesprek met dominee Wielie Elhorst over homo-emancipatie uit omdat dat onderwerp in delen van de EO-achterban gevoelig ligt, melden Trouw en het Reformatorisch Dagblad. "We hebben onze leden toegezegd dat we extra waakzaam zullen zijn over de programma's die we maken. Dit past daar bij", zegt een EO-woordvoerder.

Het gesprek met ds. Wielie Elhorst in 'Het Vermoeden' zou zondag worden uitgezonden en is door de EO al aangekondigd. Het gespreksonderwerp zou homo-emancipatie zijn, naar aanleiding van internationale Coming Out Day, aanstaande dinsdag. Ds. Elhorst is door de Protestantse Kerk Amsterdam benoemd tot predikant met bijzondere opdracht voor LHBT-gemeenschap van lesbische, homoseksuele en bi-seksuele personen en transgenders.

De EO kreeg in de afgelopen weken veel kritiek te verduren naar aanleiding van het aanstellen van Tom Mikkers, een remonstrantse predikant een voorvechter van homorechten. Naar aanleiding daarvan zijn persoonlijke gesprekken gevoerd met diverse predikanten en prominenten uit christelijk Nederland.

"En er is toegezegd dat we scherp zullen zijn op wat we uitstralen", zegt de EO-woordvoerder. "Wij zijn aan het luisteren naar opmerkingen uit de achterban. Geef ons even de tijd om hier een besluit over te nemen."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen