cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2016 door Jeffrey Schipper

Reina Wiskerke: "De EO wil zijn als de IKON"

Door het aantrekken van de remonstrantse predikant Tom Mikkers (foto) dringt tot Reina Wiskerke door dat de EO zélf wil zijn als de IKON. "De EO voelt zich geroepen het geluid van de verschillende Nederlandse kerken te vertolken binnen de publieke omroep – alsof de KRO en de NCRV er niet zijn, die juist dat IKON-geluid uitdragen (en de VPRO en …)," schrijft de columnist in het Nederlands Dagblad.

"Het geluid binnen Nederlandse kerkgenootschappen vormt een kakofonie. In de ene hoek hoor je zeggen dat geloven zinvol is, omdat het zin geeft aan je leven, maar dat het er niet toe doet waarin je gelooft, want niemand heeft zekerheid over wat zich buiten het waarneembare afspeelt. In de andere hoek van de kerk hoor je zeggen dat God zich aan mensen heeft laten kennen in Jezus Christus, die gestorven is voor de zonden van mensen, en dat het voor een verzoening met God en mensen nodig is deze zekerheid (persoonlijk) te aanvaarden.

Het is een illusie dat principieel geloven in onzekerheid kan vervloeien met principieel geloven in de zekerheid van Jezus Christus. En als het wel kan, gaat het ene ideaal ten koste van het andere."

Lees hier de volledige column van Reina Wiskerke.

Lees ook: Tom Mikkers naar Evangelische Omroep

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen