cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 juni 2016 door Shehera Vega Sánchez

Dunamis-Ministries Nederland: conferenties met tedere openbaring en diepgaande bevrijding'

Aan het woord is Dinie Stortenbeker, voorzitter van Dunamis-Ministries Nederland. Ze vertelt hoe zij onder de indruk is van het werk van God in mensenlevens tijdens de conferenties. Zoals bij een vrouw die getuigde tijdens de conferentie: “Op mijn levenslange zoektocht naar liefde, na grote teleurstelling en verwondingen, vond ik herstel bij de Here Jezus! Ik ben zo dankbaar dat deze conferentie zoveel antwoorden en sleutels geeft om dóór te gaan tot volledige genezing!”

Dunamis-Ministries Nederland
Dunamis-Ministries Nederland waarvan Dinie voorzitter is, geeft in Nederland bekendheid aan deze unieke bediening door het organiseren van conferenties en trainingen. De conferenties worden geleid door Catherine Fabiano, die deze bediening in meer dan 40 landen gebracht heeft. Uniek in deze conferenties is de combinatie van: ontwikkelingspsychologische kennis, Bijbels onderwijs, de aanwezigheid van Jezus, diepgaande genezing en openbaring door de Heilige Geest. Inmiddels zijn er twee conferenties geweest – één in april en één in november 2015. Beide conferenties werden gehouden in Evangelisch Centrum ‘De Rivier’ te Gouda.

Het bijzondere aan de conferenties is volgens Dinie dat naast het inzicht in de ontwikkeling van de mens, en Bijbels onderwijs over Gods plan met ons, de tedere openbaring van God zo krachtig werkt!

Deelnemers worden tijdens de conferentie heel persoonlijk meegenomen in een ontmoeting met de Heer Jezus, door de openbaring van de Heilige Geest. Een bezoek aan de conferentie gaat in eerste instantie over jezelf. Wat wil God jou laten zien over wat jij hebt meegemaakt en hoe jij vernieuwing en herstel van God mag ontvangen? En in de praktijk blijkt Gods genezing uiteindelijk nog veel verder te reiken dan alleen jouw eigen innerlijk. Eén van de bezoekers getuigde zelfs dat de aanraking van God in haar eigen innerlijk binnen een jaar (!) ook herstel van relaties teweeg bracht richting kinderen en kleinkinderen!

De tedere aanraking van God
De uitwerking van de conferentie is verwondering, over de tedere aanraking van God die zo diepgaand en krachtig vernieuwt, ook dingen die misschien lang verborgen zijn geweest. Want in ieders leven gebeuren er dingen die het leven vormen. Er kunnen verwondingen ontstaan, patronen in denken en handelen, trauma’s of zelfs verstoringen in de persoonlijkheidsontwikkeling. Dat kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld diepgewortelde obstakels zoals depressie of verslaving, maar ook voor andere zaken zoals afwijzing, onzekerheid, perfectionisme of faalangst.Tijdens de conferentie openbaart de Heilige Geest aan de deelnemers persoonlijk waar de wortel, de oorsprong ligt van hetgeen waar zij tegenaan lopen in hun leven als kind van God in deze wereld. De Here God wil genezing geven in die diepe momenten van pijn of traumatische ervaringen. Van daaruit kan totaal herstel plaatsvinden: verlost van de ervaring / pijn in het verleden, vrij om te leven in de bestemming van jouw leven zoals God de Vader het voor jou voor ogen heeft. Vrij van belemmeringen leer je functioneren in je roeping met de gaven en talenten die jij hebt gekregen.

Na de conferentie heb je meer inzicht in jezelf, en handvatten om zelf verder aan het werk te gaan en te groeien in het ontvangen van openbaringen van de Heilige Geest over je eigen leven.

Een aantal korte getuigenissen die tijdens of na de conferentie gedeeld werden:
 • “Deze conferentie gaf mij inzicht in diepere lagen van waaruit nog blokkades in mijn leven liggen. Met Jezus kan ik die opruimen. Alle glorie aan Hem!”
 • “Papa heeft in 3 dagen een stuk vrijheid gebracht waar counseling weken of maanden voor nodig heeft. Ik ben en ervaar weer zoals Hij mij werkelijk bedoeld heeft. Ondanks verwarring en veel twijfel over de conferentie en of ik wel of niet moest gaan, heeft Vader zich genadig getoond”.
 • “Jezus Christus is mijn Verlosser die al mijn blokkades heeft weggenomen, dat ik door Hem ben bevrijd! Dat ik meer mag groeien in geloof en vrucht mag dragen tot eer van mijn Schepper.”
 • “Tijdens het bidden zag ik een beeld. Ik zag de hele zaal en bij elke persoon stond een engel die zich voor hem of haar boog en die persoon beschermde. Halleluja!”
 • “Veel openbaring, liefde, warmte en humor! Voldoende handgrepen om mee aan de slag te gaan.”
 • "God is trouw, Hij heeft Zijn machtige hand gezonden om zijn dochter te bevrijden van diepe pijnen en diepe rouw en verdriet. Dank lieve Heilige Geest dat U alles in herinnering brengt om gereinigd te worden door het bloed van het Lam Jezus Christus.”
 • “De ervaring tijdens de gebedssessies dat Hij zei: “Ik houd van jou” is alles – m’n verleden afgesloten, m’n toekomst vrij!”
 • “Ik ben op diverse momenten herinnerd aan pijnlijke ervaringen uit mijn kindertijd. Roerend om te beseffen dat God daar bij was en mij wél heeft gewild met alle facetten van mijn persoonlijkheid. Ik ben dankbaar dat God dit wil gebruiken voor mij en mijn kinderen.”
 • “Dank aan de Heer voor de aantrekkingskracht om ook hier te mogen komen en te genieten van zijn bevrijding.”
 • “Bij het verbreken van de generatievloeken, voelde ik de overweldigende liefde van God door me heen stromen. Ik proclameer de generatievloeken zijn verbroken in Jezus’ Naam. God is geweldig.”
 • “Just in time”.
Dunamis en Catherine Fabiano
Catherine Fabiano (V.S.), die de conferenties leidde, heeft een wereldwijde bediening in meer dan 40 landen waar zij seminars, conferenties en trainingen gegeven geeft – tot voor kort samen met haar wijlen man Frank. Catherine werkt samen met vele bedieningen, waaronder die van Jackie Pullinger (Hongkong). 

Catherine heeft eerder conferenties gegeven bij ‘De Hoop’ in Dordrecht, waar Teun en Dinie Stortenbeker haar uitgenodigd hadden. In 2015 hebben Coen en Carin van Hoogstraten haar gevraagd een conferentie te geven in ‘De Rivier’ in Gouda. Zij hebben vervolgens de handen ineen geslagen met Teun en Dinie en Sonia Martes. Met stichting Dunamis-Ministries Nederland hebben zij Catherine weer naar Nederland gehaald. ‘De Rivier’ in Gouda zette haar deuren open en de conferenties van 2015 waren wonderbaarlijk snel volgeboekt. Er ontstond direct een enorme vraag naar meer conferenties en trainingen. Een tweede conferentie volgde dan ook in november 2015 en een derde conferentie zal plaatsvinden van 15 tot 17 september 2016. 

Voor meer informatie: www.dunamis-ministries.nl of www.ecderivier.nl 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen