cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2015 door Jeffrey Schipper

"De Bijbel is net zo erg als Mein Kampf"

"De Bijbel staat vol smeerlapperij en fascisme. Als kind ben ik hierom heen geleid. Ik heb niet mogen weten hoe gruwelijk de God van het christendom is." Dimitri Verhulst verbaasde zich over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden in het Oude Testament en besloot ze te bundelen in een eigen boek.

Verhulst: "Vandaag de dag wordt met afschuw gesproken over de islam en de Koran. Maar laten we ook naar het boek van 'onze' Bijbel, een wortel van onze cultuurgeschiedenis. Wat een fascisme. Wat een oproep tot haat. We moeten stoppen met kijken naar de islam. We zijn net zo verderfelijk." Volgens de auteur is de Bijbel minstens net zo erg als het verboden boek van Adolf Hitler, Mein Kampf.

EO-presentator Arie van der Veer uitte via Facebook zijn afschuw over de uitzending en sprak van "een ordinair einde van de dag". "De Thora, hét heilige boek van de Joden en ook heel belangrijk voor christenen werd beschimpt en bespot. Een bewijs overigens van de eigen stelling van de Belgische gast die temidden van zijn stortvloed van vunzige woorden wel tot de stelling kwam dat de mens slecht is en altijd weer wat vindt."

"Een les voor Pauw die de oorzaak altijd bij het geloof meent te vinden," aldus Van der Veer.

Bekijk het videofragment met Dimitri Verhulst (waarschuwing: de video bevat schunnig taalgebruik!):

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen