cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
https://i.ytimg.com/vi/ajS2DrZBsWo/maxresdefault.jpg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 juni 2015 door Redactie

Willem Ouweneel over zelfbevrediging, wat zegt de Bijbel erover?

'Zelfbevrediging, ik worstel hier al een aantal jaren mee, ik weet dat het niet goed is maar ik kan er niet mee stoppen. Ik heb geen vriendin en ben ook niet getrouwd, maar toch voel ik me schuldig en dom omdat ik dit doe. Wat zegt de Bijbel hier precies over?' Die vraag stelt een lezer van CIP.nl aan theoloog Willem Ouweneel. Bekijk zijn antwoord in de onderstaande video. 

"Ik heb nooit gesnapt waarom met name zoveel mannen zo verschrikkelijk tekeer gingen tegen zelfbevrediging, terwijl wanneer als ze seks hadden met hun eigen vrouw - die er vaak helemaal geen zin in had - ze het doodnormaal vonden. Dat is ook zelfbevrediging." 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seksualiteit
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
Meer over Seksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Waar het om gaat is relationele integriteit, niet zozeer om lust, masturbatie of seksuele fantasie - over wie dan ook maar. Je moet in je relatie weten wat je aan elkaar hebt. Naast samen emotionele bevrediging ervaren is het niet altijd nodig om elkaar ten allen tijde ook fysiek te bevredigen - het libido verschilt of de partner is door onmacht niet beschikbaar. Dan kan je prima in je eentje plezier hebben, zolang je wederzijds instemt met wat daarin is toegestaan aan speeltjes of andere stimuli. Dat gun je elkaar toch in liefde?