cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2014 door Redactie

Christenen samen voor het bijbelse huwelijk

Evangelischen en katholieken gaan zich gezamenlijk inzetten voor het bijbelse huwelijk en tegen mensenhandel. Dat is de uitkomst van een nieuwe ontmoeting tussen paus Franciscus en de top van de wereldwijde Evangelische Alliantie, zoals theoloog Thomas Schirrmacher, lid van de delegatie, meedeelde in een interview met het tijdschrift Magazin Pro.

"We waren daar met een 22-koppige delegatie en hebben enigszins de vrucht van de vele gesprekken met paus Franciscus en verschillende pauselijke Raden geplukt. Paus Franciscus en de WEA hebben een kleine werkgroep in het leven geroepen die vanaf nu alle gesprekken en de samenwerking zal coördineren", vertelde Schirrmacher.

Met de Pauselijke Raad voor Huwelijk en Gezin is men verreikende samenwerking overeengekomen om zich "wereldwijd voor het huwelijk uit bijbels oogpunt" in te zetten. In het midden van november zal de theoloog op uitnodiging van de Congregatie voor de Geloofsleer deelnemen aan een internationale consultatie over het thema huwelijk.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen