cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2014 door Jeffrey Schipper

"Tot ons huwelijk hebben wij niet gezoend"

"Als het zoenen start, stopt het praten. Dan ben je gefocust op het fysieke." Eline besloot om die reden tot haar huwelijksdag niet te zoenen met Lennard. Ze is ervan overtuigd dat de duivel mensen wil vertroebelen op seksueel gebied en voegt toe dat God een veel beter plan heeft met mensenlevens. Onlangs deelde ze haar getuigenis met haar echtgenoot Lennard bij Stichting HeartCry.

"Op 14-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerst vriendje. Destijds was ik er trots op. Door de burn-out van mijn vader heb ik onvoldoende bevestiging gekregen. Ik geloofde in de leugen dat ik mijn identiteit bij andere mannen kon krijgen. Altijd vroeg ik mij af van wie ik aandacht kreeg. Als een man met verdriet zat, stapte ik graag op hem af om te troosten. Lichamelijk was ik niet rein," zegt Eline naar aanleiding van het feit dat ze meerdere keren met jongens heeft gezoend. "Als het zoenen start, stopt het praten. Dan ben je gefocust op het fysieke. Dat heb ik gemerkt in mijn verkeringsrelaties."

Viezigheid verwijderen
Eline houdt een "onrein bekertje" omhoog. "In dit bekertje zit zelfbevrediging, pornografie, lust en ik-gerichtheid. Ik kan ervoor kiezen om er nieuw water in te doen. Dat werkt niet. De enige oplossing is om de viezigheid er weer uit te krijgen. Je krijgt er modderhanden van, maar dat krijgt God ook als Hij ons wil vormen. Niet alleen het vieze water moet eruit, maar ons hart moet gereinigd worden van verkeerde verlangens. Toen ik met dit probleem zat, ben ik naar God gegaan." Ze citeert 1 Johannes 1:9, ‘Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.’

"Mijn hart is gereinigd. Ik had nooit gedacht dat ik rein in een relatie zou kunnen stappen (met Lennard, red.). Tot onze huwelijksdag hebben we niet gezoend. In de nabijheid van onze vrienden en familie hebben we op onze trouwdag onze eerste kus uitgewisseld." Eline voegt toe dat ze haar identiteit in God heeft gevonden en niet langer in aandacht van mannen. "Satan wil ons vertroebelen en seksueel onrein maken. Maar God heeft een veel beter plan. Lennard wilde mijzelf leren kennen en niet mijn lichaam. Ik ben gaan inzien dat ik hem kan vertrouwen. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor."

"Mannen, ik roep jullie op om jullie verantwoordelijkheid te nemen. De eerste jongen die mij gezoend heeft, wist niet wat dit met een vrouw als ik deed. Dat verwijt ik hem. Waak daarvoor," aldus Eline.

Bekijk het videofragment:


Word vriend van CIP.nl - Als dank ontvangt u een welkomstgeschenk

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen