cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2014 door Redactie

"God kan zich bedenken"

'Bidden voelt soms een beetje nutteloos, omdat ik dan denk: 'Ik kan wel bidden maar uiteindelijk zal God toch doen wat Hem behaagt.' Mijn vraag is: In welke mate liggen onze gebedsverhoringen al vast bij God?' Dat schrijft een CIP-lezer aan Willem Ouweneel. "Ja, ik kan mij die vraag heel goed voorstellen." Zo herinnert Ouweneel een leraar die hem ooit vertelde dat alles wat er gebeurde al van eeuwigheid door God bepaald is. "Dat heeft me toen in de war gebracht. Ik kon dat toen niet geloven en ik kan u vertellen dat ik dat vandaag nog steeds niet kan geloven."

"Als alles al vastlag in de raad van God, dan heeft gebed geen enkele zin". Toch is dat gelukkig niet zo. "In de Bijbel zie ik dat bidden helpt. God kan zich bedenken. Ga maar eens voor uzelf na, of u dat gelooft: dat God zich kan bedenken naar aanleiding van de smeekbeden van mensen? De Bijbel staat er vol van!" Steun het werk van CIP.nl - Als dank krijgt u een dvd of boek cadeau!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen