cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2013 door Jeffrey Schipper

Themazondag: 'Christen-zijn op je werk'

Voor het vierde achtereenvolgende jaar komt er een Landelijke Themazondag  Christen-zijn op je werk. Dit jaar op 10 november. Op deze manier komt er opnieuw aandacht voor de uitdagende vraag hĆ²e je op een goede manier christen kunt zijn op je werk. Aan alle kerken en gemeenten wordt gevraagd op die zondag (of op een andere datum als dat beter schikt) daarbij stil te staan en daarover te preken.

'Gelovigen zijn een groot deel van hun leven bezig met werk', schrijft de organisatie. 'Velen hebben een zekere ā€˜verlegenheidā€™ met dit thema en leven in twee werelden: die van ā€˜de kerkā€™ en die van ā€˜het werkā€™. Zij hebben daarbij allerlei vragen m.b.t. de relatie tussen geloof en werk. Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding t.o.v. anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen, enz. En hoe kun je christen-zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collegaā€™s bidden?
Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in het leven van de gelovige werknemer en werkgever.'

Voor diegenen die op zondag tijdens de diensten aandacht willen besteden aan het thema ā€˜Christen- zijn op je werkā€™ is er een speciale informatieve website www.christenzijnopjewerk.nl ingericht met o.a. te gebruiken preekschetsen, toespraken, Bijbelteksten, liederen en verdiepende literatuur(verwijzingen). Diverse sprekers hebben hun medewerking toegezegd. Op die website kan men zich ook vrijblijvend aanmelden om mee te doen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen