cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 mei 2012 door Patrick Goede

"Iedere christen zou spontaan moeten evangeliseren"

Tineke Zuidweg kwam zelf in aanraking met het Evangelie door straatevangelisatie. Na een periode van ongeloof, kwam ze tot geloof in de Heere Jezus Christus. Nu is ze zelf,samen met haar echtgenoot, volop bezig met straatevangelisatie. "Het mooie is dat ik de mensen zo goed kan begrijpen."
 
Zuidweg vertelde eerder op CIP hoe ze tot geloof is gekomen. Meerdere malen per week gaat ze samen met haar echtgenoot en wat vrienden op eigen initiatief de straat op: "Dat doen we in verschillende grote steden in de buurt. Ik denk dat de kracht van deze evangelisatie is dat het niet georganiseerd is.  Niet dat ik iets tegen georganiseerde evangelisatie heb, maar eigenlijk zou iedere christen spontaan moeten evangeliseren. Waarom zou je alleen met bepaalde acties gaan evangeliseren. Het is van ons eigenlijk een soort hobby geworden. God is mijn leven, Jezus is mijn redding en ik wil dat iedereen dat weet en zelf ook gered wordt door de Koning van hemel en aarde.  We gaan gewoon de straat op en zien wel wat er op ons pad komt. We bidden van tevoren of de Heilige Geest ons en de situatie wil leiden en dat gebeurt dan ook. Hij stuurt mensen op ons pad en wij vertellen hen over de liefde van God."
 
Tineke denkt dat ze door haar verleden door God geschikt is gemaakt voor evangelisatie: "God moet dit al geweten hebben voordat ik tot geloof kwam. Ik was zelf een lastige klant met veel rationele argumenten tegen het bestaan van God. Ik ging graag met straatevangelisten in discussie en vond het heerlijk om ze eruit te praten, totdat God bij wijze van spreke mij eruit heeft gepraat. Maar hierdoor weet ik heel goed hoe de mensen die ik tegenkom denken, welke argumenten ze gebruiken en waarom ze niet kunnen of willen geloven. Dat heb ik al meerdere malen als voordeel ervaren."
 
Recent maakte Tineke tijdens het evangeliseren iets bijzonders mee: "Mijn man was in gesprek met iemand en ik was iets verderop met iemand anders aan het bidden. Dat was een christen, die naar ons toe kwam om te vragen of we voor hem konden bidden. Degene waar mijn man mee aan het praten was, was totaal geen christen, maar zag ons bidden en vroeg aan mijn man of ze ook konden bidden omdat hij ineens een sterke behoefte daartoe voelde. Er werd met hem gebeden en we hebben hem onze contactgegevens gegeven. Twee zondagen later belde hij ons erg vroeg op of hij mee naar kerk kon. Inmiddels is hij een trouwe bezoeker van onze kerkdiensten en laat hij zich volgende maand dopen! Dat is toch fantastisch? Al moeten we heel ons leven de straat op en is daardoor alleen deze persoon gered, dan was het het alsnog waard!"

Torben Søndergaard spreekt in Nederland:
dinsdag 3 juli, 20:00, Grotekerksbuurt 44, Dordrecht.
zaterdag 7 juli: 9:00, Geert Vinckestraat 2, Steenbergen.
zondag 8 juli: 18:30, Bruijnstraat 16, Rotterdam.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen