cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Vink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 mei 2023 door Johan Vink

Hoe kan ik als christen genieten zonder de nood om me heen te negeren?

We hebben het in veel opzichten nog nooit zo goed gehad als in deze tijd. Maar tegelijk is het contrast tussen degenen die het goed hebben en degenen die in armoede leven nooit zo groot geweest. Die kloof voelt heel ongemakkelijk om niet te zeggen onverdraaglijk. Is het mogelijk om hier op een gezonde manier mee te leven? Leidt het niet tot een soort gespletenheid die ons vanbinnen verscheurt? Is het mogelijk zonder schuldgevoel te genieten? Hoe draag je bij terwijl het nooit genoeg is?

Persoonlijk weet ik wat armoede is. Mijn vader was invalide, we hadden een groot gezin en we moesten rond zien te komen van een zeer bescheiden uitkering. De eindjes moesten dus met pijn en moeite aan elkaar worden geknoopt. Dat was best heel ingrijpend, bijvoorbeeld omdat je nooit zelf kon kiezen wat voor kleding je aan kreeg. Tegelijkertijd herinner ik me dat mijn ouders veel geld gaven, zeg maar gerust offerden, voor het werk van de Heer, vooral voor de zending. Een gebed dat ik van huis uit heb meegekregen is ‘geef ons een dankbaar hart’. Dankbaar kunnen ontvangen en genereus geven zijn twee kanten van dezelfde medaille: zeg maar, kruis en munt horen bij elkaar…

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Johan Vink
- Hoe reageer ik als christen op een complexe wereld zonder zwart-wit te zijn?
- Hoe geef je aandacht aan de Bijbelse profetieën zonder passief aan de kant te staan?
- Hoe ga ik om met al het slechte nieuws zonder apathisch te worden?
- Hoe werk ik echt mee in Gods plan zonder te weten wat Hij van plan is?
- Hoe ben ik als christen relevant in deze tijd zonder met de tijdgeest mee te gaan?
Meer over Johan Vink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Herkenbaar. Het ontlopen van pijn brengt niets goeds. Het sloopt jezelf én anderen. Pas toen ik de pijn in de ogen keek en toeliet in mijn leven werd het leven mooier. Dankzij God kan ik nu écht genieten van het leven, ondanks pijnlijke dingen die aanwezig zijn en blijven. Maar die kan en mag ik steeds meer loslaten. En vergeet de toekomst niet: dan zal ik niemand pijn meer doen, geen verdriet en moeiten meer, geen ziekten maar alles volmaakt. Hoe heerlijk zal dat zijn!