cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
jongeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2023 door Redactie

Christenjongeren slaan alarm in open brief: 'Verliezen de hoop dat de kerk ons kan helpen'

Christelijke jongeren hebben in een open brief aan alle Nederlandse kerken en voorgangers hun zorgen geuit over de ontwikkelingen in de kerk en problemen in de wereld. Er wordt onder meer aandacht gevraagd voor klimaatverandering, racisme en onrecht in de wereld. Ook vinden ze dat preken te vaak niet aansluiten hun leefwereld en maken ze zich zorgen over het lage percentage jongeren in Nederland dat in Jezus gelooft: ‘We verliezen de hoop dat de kerk ons kan helpen.’

De open brief is geschreven door EO BEAM, de jongerenorganisatie van de Evangelische Omroep. Directe aanleiding is een recent onderzoek dat is uitgevoerd onder jongeren wereldwijd. Dat onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van World Vision, Alpha International en Biblica onder in totaal 26.000 jongeren over de hele wereld. Er werden daarbij vragen gesteld over God, Jezus, de Bijbel maar ook over problemen en ontwikkelingen in de wereld. Daaruit bleek onder meer dat jongeren zich zorgen maken over klimaatverandering, racisme en vervuiling. Ook kwam naar voren dat Nederlandse jongeren achterbleven op de rest van de wereld wat het geloof in Jezus betreft.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Want de wereld van nu moet veranderen, zo vinden ze. ‘Net als onze leeftijdsgenoten maken we ons zorgen. Over wereldwijde klimaatverandering, vervuiling, racisme, discriminatie wegens seksuele geaardheid en online uitbuiting".

Hier klinkt toch de jarenlange indoctrinatie met linkse ideologie in het onderwijs en media in door maar een negeren van de echte problemen en bedreigingen.