cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hastings Phale
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 mei 2023 door Patrick Goede

Ds. Hastings uit Malawi vertelt moslims over Jezus: "God werkt op wonderbaarlijke manieren"

"Elke keer als ik op pad ga bid ik: ‘Heer, waarin kan ik tot zegen van vreemden zijn?’” Ds. Hastings Phale uit Malawi was onlangs in Nederland op bezoek bij de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). Hastings leidt een bediening die onder andere gericht is op het bereiken van moslims met het goede nieuws van Jezus in het Afrikaanse land. Cvandaag sprak de voorganger over zijn bijzondere roeping en kreeg een aantal bijzondere bekeringsverhalen te horen.

Hastings groeide op in een christelijk gezin, maar hij had niet gedacht ooit voorganger te worden. “Ik zag het gewoon als een beroep, zoals iemand ook timmerman kan zijn. Ik werkte op een gegeven moment als elektricien, toen ik plotseling een bijzondere droom ontving tijdens een nachtdienst. Ik was even vijf minuutjes gaan liggen omdat ik mij wat duizelig voelde, maar de droom leek veel langer. In mijn droom bevond ik mij in een kerkgebouw en voorin stond een grote stoel, waar niemand op zat. Bij die stoel kwam een stem vandaan die mijn naam riep en zei: ‘Hastings, Ik ben de Almachtige God die hemel en aarde gemaakt heeft. Ik houd de wereld in mijn hand.’ Daarna werd ik berispt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over het werk van de GZB

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik ben de Almachtige God die hemel en aarde gemaakt heeft. Ik houd de wereld in mijn hand.’

God is niet alleen het begin en het einde, maar ook alles wat er tussen zit valt niet uit Gods hand. En Gods bemoeienis is ook niet beperkt tot degenen die in zijn Zoon geloven.