cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
De reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 mei 2023 door Patrick Simons

Prof. dr. De Reuver ziet doodsberichten die Pasen ondermijnen: "Ooit droogt God elke traan"

Wat zien we in de wereld van vandaag nog van Pasen? Is er sinds die Eerste Paasdag in het jaar 33 eigenlijk wel iets veranderd in de wereld? Over die vragen boog prof. dr. De Reuver zich recent in een indrukwekkende preek over Openbaring 21. “God zal alle tranen van hun ogen afwissen. Dat is toch om te huilen van blijdschap? Niet aan de dood en het lot is het laatste woord, maar aan het leven en aan God.”

De Reuver vroeg zich aan het begin van zijn preek in de Nederlands Hervormde Kerk van Serooskerke af of Pasen echt een feest is geweest enkele weken geleden. Want, zo stelde hij, het wonder van Pasen mag dan de harde kern van het christelijke geloof zijn, maar wat merken we daarvan in ons leven? “We zingen het uit: ‘Want nu de Heer is opgestaan, vangt het nieuwe leven aan.’ Maar wees eerlijk: van dat nieuwe leven is toch niet zo bar veel te signaleren in deze wereld? Op de een of andere manier zult u dat wel herkennen. Er is een spanning tussen dat wat je gelooft met je hart en belijdt met je mond enerzijds en dat wat je waarneemt met je ogen anderzijds. Ik merk bij mijzelf dat dit Paasgeloof keer op keer onder spanning staat vanwege die dubbelheid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Eigenlijk hoef ik niet meer te sterven. Want ik ben reeds met Christus gekruisigd en begraven. En wat ik nu leef, dat leef ik door het geloof van de Zoon van God."Die broeder had het begrepen.