cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wil Hartog, beeld Hour of Power
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

10 mei 2023 door Geerten van Breugel

God speelde geen rol in leven voormalig motorcoureur Wil Hartog: "Mijn ego was leidend"

Op de motor deed Wil Hartog (75) zelfs geen schietgebedje. Nee, God was taboe: in zijn racecarrière had de motorcoureur en winnaar van de TT in Assen het in eigen hand. Tot hij achteraf zag: “Ik ben geholpen.” In gesprek met Cvandaag vertelt Hartog over leren geloven op latere leeftijd en jezelf aan Hem leren toevertrouwen.

“Onze buren waren gereformeerd. Als ik daar in huis kwam, werd er gebeden en in de Bijbel gelezen. Af en toe ging ik mee naar de zondagsschool. Thuis waren we ‘hartstikke heidens’, alleen met kerstmis kwamen we in de kerk. Dat vond ik wel interessant, want dan kregen we kerstkransjes. Bij de buren thuis werd gezongen, de man speelde orgel. Dat vond ik bijzonder. De zachtheid en rust waren er aansprekend.” 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prachtig mooi Wil !! Echt een opsteker, Ik herriner je nog idd van de TT in Assen , altijd een spektakel stuk en kijken op onze w=zwart wit 31 cm tv 12 volt , prachtig mooi dat je ook een broeder bent in jesus Christus !!