cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anna Yilmaz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 mei 2023 door Lisette van Dalen

De missie van Heel Holland Bakt-winnares Anna: "Ik moet vaak uitleggen dat ik christen ben"

Met een stuk taart aan boord durven zelfs de stugge jongens bij de marine te gaan praten. Ex-marinekorporaal Anna Yilmaz won in 2019 Heel Holland Bakt en opende daarna haar eigen koffiezaak in Amersfoort. Zowel op het schip als in haar eigen bakkerij wil Anna dat iedereen zich gezien voelt en hoopt ze daarmee het voorbeeld van Jezus na te leven.

Als je een high tea bestelt in het ‘smaakatelier’ van Anna Yilmaz hoef je niet te rekenen op een simpele wrap met zalm en roomkaas. De menukaart is een afspiegeling van Anna’s half Turkse bloed en daarmee onderscheidt haar smaakatelier zich in de stad. “De Turkse mensen voelen zich hier op hun gemak omdat ze ook Turkse thee kunnen bestellen en alle producten met halal gelatine zijn. Ik wil dat dit een plek is voor alle lagen van de samenleving, van reformatorisch tot evangelisch, maar ook met of zonder hoofddoek.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Pracht verhaal! Goed interview.