cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
genezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2023 door Redactie

Onderzoek naar gebedsgenezing houdt Nederland bezig: "We zijn hier sceptisch aan begonnen"

Plotseling is gebedsgenezing een veelbesproken onderwerp in Nederland. Het stond in kranten, op websites en dinsdagavond werd het zelfs besproken in een van de meest bekende talkshows van Nederland. Maar er ontstond ook de nodige ophef, zowel voor als tijdens de uitzending, waarbij Corlien Doodkorte, die eerder uitgebreid haar verhaal op Cvandaag deed, een centrale rol speelde. Een terugblik. 

Alles begint eigenlijk met gepensioneerd huisarts Dick Kruijthoff. Hij promoveerde op onderzoek naar genezingservaringen door middel van gebed. Zijn interesse voor het onderwerp ontstond toen hij, inmiddels dertien jaar geleden, de wonderbaarlijke genezing van Janneke Vlot meemaakte. Zij genas tijdens een dienst van Jan Zijlstra van haar posttraumatische dystrofie en stond op uit haar rolstoel. Kruijthoff, zelf gelovig, besloot onderzoek naar het fenomeen te gaan doen. Vorige week promoveerde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op dit onderwerp naar aanleiding van zijn proefschrift ‘Genezing na gebed’.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Wat ik is in dit vraaggesprek is het GROOT maken van de HEERE God!

En met name artsen, willen alles kunnen verklaren, daar zijn ze naar op zoek.

Maar een wonder wat de HEERE God geeft, IS niet te verklaren.

M'n man heeft kanker gehad en na de operatie moest hij van de arts chemo kuren bestaande uit veel pillen en 8 x een infuus!

'k heb de HEERE God gesmeekt of de chemo en met name het infuus niet door zou mogen gaan. En m'n gebed is verhoord, want mijn man kreeg veel last van handen en voeten en met het infuus zijn ze gestopt, Dankzij God!