cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Prof. dr. Bernhard Reitsma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 mei 2023 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Bernhard Reitsma: "Polarisatie los je niet op met een kerkorde"

Polarisatie brengt verdeeldheid en verharding. Dat staat haaks op de oproep van Jezus tot eenheid en onderlinge liefde. Dit is de overtuiging van Bernhard Reitsma, lector diversiteit en professionaliteit aan de Christelijke Hogeschool Ede en bijzonder hoogleraar Kerk in de context van de islam aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is binnenkort één van de sprekers op 12 mei tijdens de studiemiddag ‘De kracht van polarisatie | Van verwijdering naar verbinding’ van de Christelijke Hogeschool Ede. “Polarisatie los je niet op met een kerkorde en andere formele afspraken”, stelt Reitsma in aanloop naar het symposium.

Hoe ontmoeten we elkaar als het gaat om precaire thema’s waarbij naast theologische standpunten ook emoties een grote rol spelen? Is het mogelijk om weer tot verbinding te komen? Deze vragen komen op 12 mei aan bod tijdens het CHE-symposium over polarisatie. Reitsma doet als lector Diversiteit en Professionaliteit aan de Christelijke Hogeschool Ede onderzoek naar polarisatie. Tijdens zijn bijdrage reflecteert Reitsma op polarisatie vanuit een inclusieve theologische benadering en hij benut dat voor christelijke contexten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wijze woorden, die voor velen waarschijnlijk onacceptabel zullen zijn. Toch zullen we elkaar in Christus, in de ogen moeten kijken en ons niet moeten laten verleiden door hoogmoed en doorgaande polarisatie moeten tegen gaan.