cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nashville shooting
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2023 door Patrick Goede

Schietpartij Nashville: kinderen memoreerden 'Amazing Grace' voordat het noodlot toesloeg

De voormalig student van een christelijke basisschool in Nashville die daar afgelopen maandag drie kinderen en drie volwassenen doodde, had een gedetailleerde kaart van de school gemaakt, met daarop mogelijke toegangspunten. Ook zou er sprake zijn van een manifest en een motief, de transman had volgens de politie mogelijk gevoelens van "rancune richting de school", melden diverse Amerikaanse media. Voordat het noodlot toesloeg memoreerden de kinderen het bekende lied 'Amazing Grace'.

'De schutter is geïdentificeerd als Audrey Hale, een 28-jarige vrouw die zichzelf identificeerde als man', schrijft CBN News. 'De politiechef van Metropolitan Nashville, John Drake, heeft niet precies gezegd wat de schutter ertoe bracht om maandagochtend het vuur te openen op The Covenant School voordat deze door de politie werd uitgeschakeld en om het leven kwam. De politiechef geeft in een verklaring huiveringwekkende voorbeelden van de uitgebreide planning van de schutter voor de gerichte aanval.'

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er zijn nogal wat betrouwbare bronnen die er op duiden dat de transgender beweging radicaliseert.

Het klinkt belachelijk, maar ik kwam filmpjes tegen uit die kringen, die wat dat betreft erg schokkend waren.