cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeff
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2023 door Patrick Simons

In Niger ontvoerde zendeling vrijgelaten: "Het einde van zes jaar pijn en lijden"

De Amerikaanse zendeling Jeff Woodke (62) is door zijn islamitische ontvoerders vrijgelaten. De christelijke hulpverlener werd ruim zes jaar geleden ontvoerd in Niger. Ook een ontvoerde Franse journalist is vrijgelaten. Dat melden verschillende Amerikaanse en Britse hulporganisaties en media.

Op 14 oktober 2016 werd Woodke vanuit zijn woonplaats Abalak in het noorden van Niger ontvoerd. Op klaarlichte dag reed een groep mannen met een pick-up naar het huis van de zendeling. Ze vermoordden twee bewakers en dwongen Woodke vervolgens met een pistool om plaats te nemen in de pick-up. Buren van de christelijke hulpverlener volgden de vrachtwagen nog enige tijd, maar raakten deze vlak bij de grens met Mali kwijt. Daarna werd er lange tijd niets meer gehoord van Woodke. Hij zou meerdere keren verplaatst zijn en daarbij in verschillende landen vast zijn gehouden. De ontvoerders zijn vermoedelijk betrokken bij Mujao, een lokale radicaalislamitische groepering die banden heeft met Islamitische Staat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen