cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 maart 2023 door Fred de Vries

Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan

Volgens Geert Wilders staan er in Afrika 300.000 gelukszoekers te trappelen om naar Europa te komen. Een uitspraak die hij al deed in 2021 en daarna nog een aantal keren herhaalde. Dus na anderhalf jaar is dat aantal hetzelfde gebleven, wat nogal opmerkelijk is. Het lijkt erop dat die stroom constant is gebleven.

300.000 ‘profiteurs’ die ons land willen ‘leegroven.’ U mag dit als lezer erg vinden dat het hier zo staat, maar dit is tegenwoordig wel de manier van praten.

Het is heel erg veel, vindt u niet?

Ga er vanuit dat Geert in periodes van schijnwerpers en verkiezingen nogal de neiging heeft om te overdrijven en dat je er dan 100.000 vanaf moet halen, wat betekent dat er toch een stad zo groot als Almere op de nominatie staat erbij te komen in dit land. Als gemazelde Lelystedeling vind ik één Almere al veel te veel en stel je voor dat er dan nog zo’n stad bij komt en een Floriade gaat organiseren.
Hebben we weer een debacle in de polder.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het ingestorte kaartenhuis van een verdachte HHK-predikant
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Mooi verwoord... maar ga ook niet voorbij aan het feit dat de wereld niet maakbaar is, 'Schaffbar' zeg maar. Hoe goed bedoeld ook, is het ook om economische, en reden van ruimtelijke ordening niet haalbaar om ruimhartigheid verantwoord waar te kunnen maken. De ruimte in de harten is wel vaak gekoppeld aan de realiteitszin die een gemiddelde Nederlander bezit. En dat mag niet gezegd worden lijkt het. Dat weten we allemaal, en dat is zelfs merkbaar in je artikel. Die voorzichtigheid. Collectief schaamtegevoel? Christelijk humanisme?