cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. D. J. Budding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Ds. Budding deelt ernstige boodschap: "Afwachten tot je bekeerd wordt geeft valse rust"

“De noodzaak van bekering is vergelijkbaar met iemand die met een slagaderlijke bloeding meteen naar het ziekenhuis moet. Er is haast bij”, zo stelt ds. D. J. Budding. In een ernstige preek naar aanleiding van Lukas 13:5, wees de hervormde emerituspredikant op de noodzaak van bekering. “Afwachten tot je bekeerd wordt is bedrog en geeft valse rust.”

“Er waren mensen op weg naar Gods huis, maar ze zijn niet levend thuisgekomen”, vertelt Budding na het lezen van de eerste vijf verzen uit Lukas 13. “De Galileeërs dachten: we gaan naar Gods huis om een offer te brengen. Velen van hen zijn door de soldaten van Pilatus gedood. Daar was heel Jeruzalem van onder de indruk. Ineens brak de eeuwigheid aan. Langs de stadsmuur van Jeruzalem wandelden mensen. Daar was een toren, vlakbij het badwater Siloam. Deze toren stortte in elkaar, waarna achttien mensen omkwamen. In Nieuw-Beijerland reed een vrachtwagen vorig jaar de dijk af. Mensen waren daar voor een barbecue. Voor zeven mensen brak ineens de eeuwigheid aan. Dan komt het heel dichtbij. ‘Uit het leven weggerukt’, zei de burgemeester.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad, afwachten tot je bekeerd wordt is bedrog, want Gods Woord zegt vele keren bekeert u! Dat moet/mag de mens zelf doen door in te gaan op Gods aanbod van genade in Christus. En dan mag de gelovige de Heilige Geest ontvangen die ons leidt tot de volle waarheid (Joh. 16:13).