cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Mark de Jager
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Kerkverlating schokt ds. Mark de Jager: “Velden in Drenthe zijn wit om te oogsten”

“Op termijn gaan tien van de dertien kerken in onze regio sluiten. Dit cijfer schokte mij.” Hoe blijft het evangelie relevant in Drenthe? Deze vraag heeft ds. Mark de Jager niet meer losgelaten toen er een paar jaar gelden een rapport over de toekomstbestendigheid van kerkgebouwen in Drenthe werd gepubliceerd. “Vervolgens ontstond het idee om (parttime) als missionair predikant aan de slag te gaan.” Onlangs is de predikant van de gereformeerde Brug-Es Kerk (PKN) in Dwingeloo door de IZB aangesteld als missionair predikant voor de regio Zuid-West Drenthe.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De vraag is niet zozeer hoe de kerk meer relevant voor mensen te maken, maar hoe de kerk meer relevant voor God te maken. Het is niet zo dat het aan de mensen ligt dat de kerken leeglopen en niet meer op grote schaal zoekenden aanspreken. Het wordt tijd dat de clerus de hand in eigen boezem steekt. Want dat er grote honger naar daden en woorden van Leven is, bewijst wel de grote toeloop mbt de z.g. Asbury revival. Een krachtig Heilige Geest gebeuren, waarbij "bekwaam" leiderschap en technische - of muzikale hulpmiddelen geen enkele rol spelen.