cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Willem Grievink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 februari 2023 door Jan-Willem Grievink

God doet wonderlijke dingen door gewone mensen: de genezing van een doofblinde vrouw

Je hoeft niet bijzonder te zijn om door God toch op een bijzondere manier gebruikt te worden. De enige vraag is of je beschikbaar bent voor Hem. In de twee vorige artikelen heb ik jullie Adri voorgesteld en zijn entree in de binnenlanden van India. Een heel gewone man, wonend op de Veluwe, die vele bovennatuurlijke dingen met God meemaakte. In deze aflevering gaat het over een van de meest bijzondere wonderen die Adri meemaakte in India, de genezing van een doofblinde vrouw.

Pastor Mikhael is een zeer bescheiden man. Hij spreekt zonder stemverheffing en valt ogenschijnlijk helemaal niet op. Hij had een kleine gemeente van zeer arme mensen in een dorpje Nabarangpur in de binnenlanden van Odisha. Mikhael en zijn jonge vrouw Rachel waren zelf ook straatarm en kregen van gemeenteleden dagelijks wat rijst en soms wat groente. Geld was er niet bij hun gemeenteleden.
Ook al was Mikhael een arme man, hij was zeer begaan met hen die nog minder hadden dan hij, zoals de lepralijders, de bedelaars en de gevangenen. Niets is erger in India dan aan lepra te lijden. Je wordt door iedereen verstoten. Zelfs je meest naaste geliefden willen niets meer met je te maken hebben en verklaren je dood.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Willem Grievink
- Te vroege seks is gevaarlijk voor je (latere) huwelijk
- Jan-Willem Grievink over Openbaring: “Stop met al dat vrij-geestelijke-geïnterpreteer”
- Hoe weet je dat je een goed huwelijk hebt? 10 basisprincipes voor een duurzaam huwelijk
- Voorkom ongevraagde bemoeienis: hoeveel invloed hebben (schoon)ouders in je huwelijk?
- Verliefdheid: een slechte basis voor een huwelijk
Meer over Jan-Willem Grievink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een onvoorstelbaar grote nood wordt in dit artikel beschreven, maar ook wat een bijzondere wonderen er kunnen gebeuren!