cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Lineke Blijdorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 februari 2023 door Mr. Lineke Blijdorp

Christelijke anarchisten terroriseren in toenemende mate ons land

Ons land wordt in toenemende mate geterroriseerd door zogenaamde christelijke anarchie. Demonstranten, christenen, die op grond van hun gestelde geloofsovertuiging menen dat zij zich ten aanzien van bepaalde onderwerpen niet meer aan de wet hoeven te houden. Niet zelden wordt daarbij de Bijbel ingezet, danwel het “ja maar God heeft tot mij gesproken”, waarmee elke verdere discussie per direct onmogelijk wordt.

Dit land is een democratie en een rechtsstaat. We worden geregeerd door en vanuit de wet, en niet vanuit hetgeen een relatief kleine groep juist vindt. Dat wil ook zeggen dat de ene groep, bijvoorbeeld in dit geval christenen, niet meer te zeggen heeft, of meer recht heeft op het monopolie van de waarheid dan een andere groep. Nog afgezien van de hoogmoed die gepaard gaat met het standpunt dat wij als christenen over allerlei zaken de enige echte waarheid in beeld hebben, gaat dit ook voorbij aan de realiteit. Daarbij zijn we ook als christenen, net als echte mensen (…), verdeeld over bijna elk denkbaar maatschappelijk onderwerp. Euthanasie en abortus, LHBTI, kapitalisme of socialisme, veel belasting of weinig, vluchtelingen welkom of vluchtelingen weigeren om maar wat onderwerpen te noemen. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Lineke Blijdorp
- The Great Reset: blijf waakzaam en vooral heel erg nuchter
- Ik schaam mijzelf voor de actie van InSalvation
- Tom de Wal predikt het evangelie (en dit is het enige dat relevant is)
- Slachtoffergedrag in coronatijd: het wordt tijd dat we als kerk volwassen worden
- Hoe ik door de komst van asielzoekers teleurgesteld raakte in mijn christelijke dorp
Meer over Lineke Blijdorp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Demonstreren binnen de wettelijke normen moet geen enkel probleem zijn voor christenen. De vrijheid biedt ons onze christelijke normen en waarden een plaats te geven in onze samenleving waar andere die uit willen hollen.

Bedenkelijk is het voor christenen om acties te ondernemen door schade toe te brengen zowel in materialen zin als leed aan de mens.