cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Susanne Geske
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 februari 2023 door Patrick Goede

Susanne Geske vergaf de moordenaars van haar man: "Ze dachten dat ik niet goed bij mijn hoofd was"

“Mensen zeggen wel eens: ‘Hij was zo’n goede predikant, hij had nog zoveel mensen kunnen bereiken.’ Maar je weet niet hoeveel mensen er nu tot geloof zijn gekomen door zijn dood heen.” Susanne Geske werd in 2007 wereldwijd bekend toen ze de Turkse moordenaars van haar man vergaf. Onlangs was ze in Nederland. Voor Cvandaag reden om haar op te zoeken en te luisteren naar haar visie op vergeving en verlies.

Susanne groeide in de buurt van de Nederlandse grens op in Duitsland. Op de Bijbelschool ontwikkelde ze een liefde voor de Arabische wereld. "Er waren een paar landen waar niemand heen wilde. Ik heb een wiskunde achtergrond en voor mij was het dan ook al snel een uitgemaakte zaak. Ik wilde naar Turkije. Mijn man wilde eigenlijk naar Indonesië. Maar tijdens onze huwelijksreis reden we van Griekenland naar Istanbul en kwamen we erachter dat dit onze mensen waren.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ontmoet Susanne Geske in een digitaal programma van SDOK

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik denk niet dat het God"s wil is geweest dat haar man is vermoord. Hoe had God moeten/kunnen ingrijpen? Vergeven? ik weet het niet. Wat ik wel geloof is dat Jezus ons leed en verdriet draagt, Littekens kunnen niet worden weg genomen, men zal ze altijd meedragen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify