cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Bert Loonstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 februari 2023 door Dr. Bert Loonstra

Ongeduldige CGK Urk Eben-Haëzer isoleert zichzelf met vreemde move

De kerkenraad van de CGK Urk Eben-Haëzer (Urk-EH) heeft zichzelf op afstand gezet van de CGK Zwolle. De reden is dat de kerkenraad van Zwolle geen gehoor geeft aan het vermaan van de classis om homo’s die samenleven te weren van het avondmaal. Ook de classis (regiovergadering van kerkenraden) wordt in gebreke gesteld: zij pakt na 20 jaar praten niet door om maatregelen tegen Zwolle te nemen. Urk-EH beroept zich op het synodebesluit van 2013, bevestigd in 2016, dat homo’s welkom zijn in de gemeente des Heren, maar dat zij van het avondmaal moeten worden geweerd wanneer zij op enigerlei wijze aan hun seksuele oriëntatie toegeven.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Geachte collega Loonstra, Waarom mag u zich wel op uw geweten beroepen en Urk-EH niet? Waarom bent u gewetensvol maar Urk-EH eigenmachtig...?

U schreef ooit 'De Bijbel recht doen'. Daarin gaf u al aan de Bijbel anders te willen lezen. Uw visie op homoseksualiteit is daarvan (o.a.) een gevolg. Ik kan u niet het recht ontzeggen om zo te denken (ik ga niet over uw geweten). Maar u kunt niet beweren even Bijbelgetrouw en gereformeerd te zijn als het voorgeslacht. Dat ligt voor Urk-EH anders (hoe je ook over hun besluit moge denken).