cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 januari 2023 door Ds. J. Belder

We staan aan de rand van een levensgevaarlijke afgrond

“Wij moeten oppassen dat wij niet moedeloos en cynisch worden, wanneer wij telkens moeten constateren dat het mensdom niets leert. Altijd worden weer dezelfde fouten gemaakt. Het schijnt wel dat die Duitse wijsgeer gelijk had, toen hij beweerde: ‘de les van geschiedenis bestaat hierin, dat het mensdom van de geschiedenis niets leert.’” Wijze woorden van de in zijn tijd bekende ds. J. Overduin (1902-1983). Woorden die aan zeggingskracht en actualiteit nog niet ingeboet hebben. Komt er na de Eerste en de Tweede Wereldoorlog dan toch een Derde Wereldoorlog …? Doomsday Clock stond niet eerder zo dichtbij middernacht.

Op een andere plaats betoogde de gereformeerde Overduin niet te geloven in vredelievende bedoelingen van Rusland, omdat “nog steeds het ideaal en de opdracht is ‘de wereldrevolutie’, om alle volken die slachtoffer zijn van het kapitalistisch imperialisme te bevrijden.” Overduin schreef deze woorden toen het oude Sovjetimperium nog overeind stond.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hebben wij nog een binnenkamer? Blijf in Mij, en Ik in u. Zegt de Heere Jezus verschillende keren in Joh. 15. Daar zijn we veilig. De wereld staat inderdaad voor een levensgevaarlijke afgrond. Maar de Heere Jezus is voor Zijn kinderen deze afgrond al ingegaan. Hij roept het ons toe: En wat Ik tegen u zeg, zeg Ik tegen allen: Wees waakzaam. Mark.13:37