cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ronald Koops
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 februari 2023 door Silvan Bruinstroop

Ronald Koops herstelde van een burn-out en gooide het roer om: "Ik dacht: wat ben ik toch een loser"

“Voortaan pak ik de dingen heel anders aan”, zegt muzikant, schrijver en radiomaker Ronald Koops. Het is eind 2021 als hij vanwege een burn-out noodgedwongen zijn werk neerlegt. Een bittere pil die in het begin maar moeilijk te slikken is voor iemand die geen klus uit de weg gaat. Hoewel Ronald donkere dagen doormaakt, ziet hij zijn burn-out als een goede wake-up call. Sinds afgelopen zomer is Ronald volledig hersteld en geeft hij training aan bedrijven over werkstress. Het is zijn missie om anderen te helpen een burn-out te voorkomen.

Een veertigurige werkweek, twee banen en daarnaast af en toe in de avonduren actief als zzp'er. Zo ziet het leven van Ronald Koops er tot oktober 2021 lange tijd uit. Maar tijdens zijn herfstvakantie gaat het mis. “Ik had een weekje vrij waar ik enerzijds van genoot, maar anderzijds dacht ik steeds: volgende week begint het hele circus weer.” Op dat moment werkte Ronald drie dagen per week als communicatieadviseur bij stichting Tot Heil des Volks en de overige twee dagen als presentator van het ochtendprogramma De Nieuwe Morgen van Groot Nieuws Radio.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de site van Ronald Koops

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het aantal burnout-gevallen rijst de pan uit. Vaak is de oorzaak, dat men teveel hooi op de vork neemt of eigenlijk de capaciteiten voor een bepaald werk niet heeft. We zien het ook terug in evangelische kringen, waar de ene na de andere voorganger omvalt. Misschien toch een verkeerde invulling van het eenhoofdige leiderschap?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify