cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 januari 2023 door Redactie

Leven in de eindtijd: ds. Egas over de oordeelsdag, het eeuwig verderf en hemelse heerlijkheid

"Alle facetten van de eindtijd kun je vergelijken met de manier waarop je vroeger op school met houtskool tekende: je kon wel contouren schetsen, maar geen details aanbrengen", zegt ds. A. A. Egas in de nieuwe uitgave ‘Verwachten wij die grote dag…?!’ van Uitgeverij Lucas Boeken. In samenwerking met de uitgeverij publiceert Cvandaag onderstaand boekfragment waarin de christelijke gereformeerde predikant zich uitspreekt over het laatste oordeel, het eeuwig verderf en leven op de nieuwe hemel en aarde.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘Bij de tijdelijke dood worden ziel en lichaam van elkaar gescheiden.’

Maar de Bijbel leert niet een onsterfelijke ziel, een ‘naakt/lichaamloos’ voortbestaan na de dood: ‘Wanneer we ons aardse TENT moeten uitdoen om bij de Here onze intrek te nemen, dan krijgen we er een nieuwe WONING over aangetrokken’ (2 Kor. 5: 1-10). Ik denk/vermoed een soort lichamelijkheid zoals Mozes en Elia die bleken te hebben op de Berg der verheerlijking (Matth. 17), maar op de Jongste Dag het definitieve opstandingslichaam.