cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 januari 2023 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: De Opstanding (Matteüs 28)

Vorige week werd ik behoorlijk geraakt door het herlezen van en schrijven over het verhaal van de kruisiging van Jezus. Toen keek ik uit naar het hoofdstuk waarin Hij weer op zou staan. Hierin blijkt namelijk dat die gruwelijke dood niet het laatste woord heeft gehad.

Volgens Matteüs is dit wat er gebeurde na de Opstanding. Na de sabbat gaan Maria van Magdala en Maria, de moeder van Jakobus naar het graf van Jezus. Daar worden ze overvallen door een aardbeving, waarna er een engel van de Heer uit de hemel afdaalt. Zijn verschijning lijkt op het licht van de bliksem en zijn kleding is wit als sneeuw. Hij rolt de steen voor het graf vandaan en gaat erop zitten. De bewakers worden door angst overmand, maar tegen de vrouwen zegt de engel dat ze niet bang hoeven te zijn. Hij weet dat ze Jezus zoeken en vertelt hen dat ze Hem niet bij het graf moeten zoeken, want Hij is uit de dood opgewekt, zoals Hij zelf gezegd heeft. Hij laat hen ook de plek zien waar het lichaam van Jezus gelegen heeft. Ze krijgen van de engel de opdracht mee om aan Jezus’ leerlingen te vertellen dat Hij is opgestaan uit de dood, en dat ze Hem zullen aantreffen in Galilea.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 28: De Opstanding)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 27: Mijn Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Mijn Jezus (Matteüs 27)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 26: een zwakke en kwetsbare Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Een zwakke en kwetsbare Jezus (Matteüs 26)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dankjewel voor deze reeks Annemarieke! Was weer genieten. Fijn dat je blijft. Blaise Pascal, hele slimme man, noemde het geloof in de God van de Bijbel ‘de gok’. Als het niet waar is, heb je niets verloren, als het wel waar is, heb je zonder geloof alles verloren.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify