cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Evelyn Koelewijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

03 januari 2023 door Nienke Alblas

Evelyn Koelewijn zet haar beperking om in kracht: "Ik dacht dat God een foutje had gemaakt"

Ge-han-di-capt. Lange tijd bepaalde dit woord het zelfbeeld van Evelyn Koelewijn. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft ze cerebrale parese. Ze zag dit in eerste instantie als een beperking die haar minderwaardig en overbodig maakte. Haar zwakte heeft ze inmiddels omarmd. Aan Cvandaag vertelt ze naar aanleiding van haar boek 'Maak van je imperfectie je kracht' hoe God haar leven veranderde toen Hij hoorbaar tot haar sprak.

Tijdens de bevalling ontstond er zuurstoftekort bij Evelyn. Als gevolg daarvan liep ze een lichte hersenbeschadiging op. Dit wordt cerebrale parese genoemd. “Ik heb de vorm ataxie. Dit betekent in de praktijk dat ik soms een spastische schok kan maken, daarnaast loop en praat ik wat anders en waar ik persoonlijk het meest tegenaan loop is dat ik veel vermoeider ben dan de meeste mensen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Evelyn Koelewijn te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Dit vind ik zó'n prachtig getuigenis! God gaat gewoon Zijn weg met Evelyn en hoewel er in haar omstandigheden niets veranderd is heeft zij, door in vertrouwen Zijn hand te pakken en het van Hem aan te nemen, helemaal kunnen omdraaien hoe zij in het leven staat.

En in het volle besef dat zij een kind van God is.

Mooie inzichten.

Ik wens Evelyn Koelewijn alle zegen toe!