cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M.A. Kempeneers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 januari 2023 door Silvan Bruinstroop

Ds. Kempeneers wijst op actualiteit Jona: “Onze wereld is één groot Ninevé geworden”

‘Geloof jij nog in God?’ en ‘die wonderlijke Bijbelverhalen kunnen toch nooit gebeurd zijn?' Het zijn kenmerkende vragen voor een tijd waarin steeds minder mensen geloven. Onlangs schreef ds. M.A. Kempeneers een boek over het Bijbelboek Jona. De christelijke gereformeerde predikant proeft namelijk zowel binnen als buiten de kerk veel scepsis over de historische betrouwbaarheid ervan. Cvandaag ging met Kempeneers over zijn boek ‘Preken in Ninevé’ in gesprek.

“Als je af en toe een praatprogramma volgt, dan zijn er natuurlijk altijd wel verhalen uit de Bijbel waarvan ze zeggen: ‘Hoe kan je dat nog geloven? We leven in de 21e eeuw.’ Neem bijvoorbeeld een voormalig politicus als Alexander Pechtold die dat op heel badinerende wijze kon doen”, vertelt Kempeneers. “Ooit zei hij eens tegen Kees van der Staaij: ‘Hoe kan je nog geloven in een boek van 2000 jaar oud met al die wonderlijke verhalen?’ Zo worden waargebeurde Bijbelse verhalen als Jona in de vis en de wonderen van Christus en Diens opstanding gereduceerd tot sprookjes.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van ds. M.A. Kempeneers te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Wonderen en tekenen zijn ongeloofwaardig omdat de mens geen bewijs kan vinden zijn tekenen een sprookje, een leuk verhaaltje.

Het gaat God in Zijn plan met deze wereld niet om wonderen en tekenen als eerste plaats maar de boodschap daarachter zowel de vervulde als onvervulde profetie die ons tot zaligheid zal leiden,

Dit alles in geloof tot God onze schepper.