cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 november 2022 door Jan van Dooijeweert

Een hartenkreet: het is tijd om de kerkelijke strijdbijl te begraven

Een teleurgestelde kerkganger uit de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) stond bij mij op de stoep. Hij voelt zich er niet meer thuis en vroeg zich af: wat moet ik nu doen? Ik kon hem geen antwoord geven, want ik weet het ook niet goed meer. Graag deel ik mijn hartenkreet: Het is de hoogste tijd om ons te verenigen, strijdbijlen te begraven en het zwaard van de Geest op te nemen en daarmee de vijand (de duivel) te lijf te gaan. En medechristenen als broeders te zien.

Ik heb onder de bewarende hand van de Heere al 84 jaar op deze wereld mogen doorbrengen. Door de onwilligheid en onbuigzaamheid van de mensen in de kerk heb ik in deze periode een spoor van ellende mee gemaakt door kerkscheuringen en verwijtende woorden naar elkaar. Toen ik 13 jaar was werden vijf leden van onze kerk met de ban afgesneden. Een man draaide zich om na de dienst waarin dit gebeurde. Hij zei: “Het was hoog tijd dat deze verrotte leden afgesneden werden.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties