cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjen Leenhouts
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2022 door Silvan Bruinstroop

Arjen Leenhouts proeft wanhoop onder kerken door stijgende energieprijs: "Mensen worden emotioneel aan de telefoon"

Al wekenlang domineren de enorm gestegen energieprijzen het nieuws. Het kabinet kondigde daarom per januari een prijsplafond aan die de zorgen van burgers moet verlichten. Niet enkel burgers zien met angst en beven het stookseizoen tegemoet, ook kerken houden hun hart vast. Arjen Leenhouts van Hellemans Consultancy vraagt zich af of kerken ten koste van alles moeten blijven vasthouden aan fysieke erediensten. Cvandaag ging met Leenhouts in gesprek: “Soms kost een kerkdienst wel 600 euro aan stookkosten.”

Leenhouts is werkzaam als directeur voor Hellemans Consultancy. Onder diens organisatie valt het Collectief Energie voor Kerken. Dit is een initiatief van het CIO (Commissie Kerkelijke Gebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, red.) en Hellemans Consultancy. Bij dit initiatief, dat al sinds 2006 loopt, kunnen gebedshuizen aansluiten en flink op hun energiekosten besparen. Eens per twee of drie jaar probeert het Collectief een zo gunstig mogelijk energiecontract voor kerken af te sluiten. Naar verluidt zijn er inmiddels zo'n 3800 kerken en parochies bij het Collectief aangesloten en loopt dit aantal nog altijd gestaag op.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Adviseer de kerkgangers maar om hun jas maar aan te houden.