cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Daan Savert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2022 door Patrick Goede

Daan Savert is nu officieel rooms-katholiek: "Ik ging alleen nog naar de kerk als ik moest spreken"

Daan Savert is sinds gisteren (20 november) officieel rooms-katholiek. Reden voor Cvandaag om de, dan nog ‘protestantse’ bijbelleraar, over deze opmerkelijke transitie te spreken. “Op een gegeven moment antwoordde ik op de vraag of ik katholiek of protestants was: ‘Geen van beide, ik ben gewoon christen.’ Maar gaandeweg ben ik mij toch steeds meer thuis gaan voelen in de katholieke traditie”, vertelt Savert.

De theoloog vertelt wat hem aanspreekt aan die katholieke traditie. “Er zitten heel veel elementen in de katholieke traditie die ik een verrijking vind van mijn geloof. De vorm van geloven maar ook de liturgie, de verbondenheid van de kerk door de eeuwen heen en de inspiratie die tot ons komt door de levens van de heiligen. Alles bij elkaar sprak dat mij aan. Ik ging al een tijdje alleen naar de kerk als ik moest preken, verder had ik er geen behoefte aan. Totdat ik de mis begon te bezoeken. Toen merkte ik dat ik er graag weer onderdeel van wilde zijn.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Daan Savert zal ook in de RK Kerk niet vinden wat hij ten diepste zoekt..