cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. kooistra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 november 2022 door Patrick Simons

Ds. Kooistra bedankt Thierry Baudet in preek: "Het christendom is inderdaad voor kneusjes"

“Is het christendom een toevluchtsoord voor softies en losers? Hebben wij een kneusjesreligie?” Dat vroeg ds. Bennie Kooistra zich af tijdens zijn preek op 30 oktober in de Baptistengemeente Hengelo. Het thema van de preek was gebaseerd op de inmiddels beruchte uitspraken van Thierry Baudet. Kooistra bedankte de policitus in zijn preek: “Het christendom is inderdaad voor kneusjes.”

Kooistra begint zijn preek door zich direct tot Thierry Baudet te richten: “Ik wil u graag bedanken voor het recente interview waarin u onder meer zei dat het christendom een gebrek aan mannelijkheid heeft. ‘Het christendom is te veel een religie van losers. De andere wang toedraaien, altijd dat kruis, altijd dat lijden. Waar is het succes? Waar is het gevecht? Ik ben meer een heiden’, zei u. En ik bedacht me: de heer Baudet heeft gelijk. Het christendom is voor losers. Ik wil u daarom ook hartelijk bedanken voor die input. Het heeft mij geïnspireerd tot het maken van deze overdenking met als thema: christendom voor losers.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het christendom is inderdaad voor mensen die erkennen dat zij kneusjes zijn en erkennen dat zij zonder God zelfs verloren zijn, maar door het aanvaarden van Jezus als Verlosser en het ontvangen van de kracht van de Heilige Geest overwinnaar kunnen zijn (Openb. 2 en 3) en zelfs koningen (1 Petr. 2:9a; Openb. 20:6b; 22:5b).

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify