cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Father Poulos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 oktober 2022 door Patrick Goede

Pastor Poulos zag hoe zijn kerk in Irak door IS werd afgebroken: "Ik was machteloos"

“Stel je eens voor dat je gewoon je leven leeft en van de één op de andere dag een dakloze bent. Ik had alles verloren, mijn kleren, alles.” Pastor Poulos vertrok als laatste in 2014 toen terreurgroep IS zijn kerk tot de grond toe afbrak. Hij keerde ook als eerste weer terug om zijn kerk opnieuw op te bouwen. Cvandaag sprak de Irakese pastor die maar wat blij is om in Nederland te zijn vanwege de jaarlijkse Open Doors-dag, die afgelopen weekend op het programma stond. 

Al vanaf zijn vierde jaar gaat Poulos in Irak naar de kerk. Hij ontwikkelt een sterke liefde voor God en zijn gemeente in die tijd. “Ik kon niet zonder, het was deel van mijn opvoeding. Het was even essentieel voor mij als de borstvoeding die ik van mijn moeder kreeg. Ik ben er altijd mee bezig geweest. Ik zal je iets vertellen wat ik nog niet eerder heb verteld. Op een gegeven moment ontving ik een droom. In die droom was ik samen met mijn moeder in de woestijn. Ik zag een man die was uitgedost in Romeinse kledij. Ik vroeg hem wie hij was. Hij antwoordde: ‘Ik ben Paulus en ik ben hier om jullie te dopen.’ Ik vertelde hem dat we al gedoopt waren. Maar hij zei dat hij was gekomen om ons te dopen met vuur.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen