cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. B. A. T. Witzier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 september 2022 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant over werking Heilige Geest: "Maak het niet te ingewikkeld"

“We moeten de Heilige Geest op geen enkele manier willen inbinden. Hij werkt soms op onverwachte manieren.” ‘Lezen in het licht van de Geest’ is een onderzoek van ds. B. A. T. Witzier naar de manier waarop de Heilige Geest betrokken is in het verstaan van de Bijbel. Deze week promoveert de christelijke gereformeerde predikant op dit onderwerp aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Cvandaag sprak met Witzier over het werk van de Heilige Geest, de invloed van de evangelische beweging en theologische zwart-witdiscussies. “Maak het werk van de Heilige Geest niet te ingewikkeld”, stelt hij.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over de promotie van ds. Witzier

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Woord en Geest spreken elkaar niet tegen want de Geest is de inspirator (auteur) van de Bijbel. Daarom zijn beide belangrijk en moeten wij de balans tussen Woord en Geest bewaken. De Heilige Geest geeft inzicht in de bedoeling van het Woord en maakt het levend.