cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2022 door Redactie

SGP wil VN-Vluchtelingenverdrag aanpassen: "Migratiebeleid in Nederland functioneert niet"

De asielcrisis in Nederland houdt ook de Tweede Kamer voortdurend bezig. Een flink aantal partijen ziet een (tijdelijke) asielstop als oplossing. Nederland is echter gebonden aan het VN-vluchtelingenverdrag. Een motie om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van het opzeggen van dit verdrag, kreeg onder meer steun van de SGP: "We hebben al jarenlang als standpunt dat we het VN-Vluchtelingenverdrag aan willen passen."

Doordat Nederland aan het zogeheten VN-Vluchtelingenverdrag is verbonden, is het niet zomaar mogelijk om de grenzen te sluiten en een (tijdelijke) asielstop in te voeren. Daarmee verbreekt men namelijk het verdrag. Daarom riepen verschillende partijen eerder al op om dit verdrag op te zeggen. Wybren van Haga (BVNL) en Joost Eerdmans (JA21) hebben dienden een motie in waarin ze de regering verzoeken ‘onderzoek te doen naar de mogelijkheden, de voordelen en nadelen van het opzeggen van het VN-vluchtelingenverdrag’.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Als de achterbannen van de partijen die het Vluchtelingenverdrag niet willen wijzigen de rekening moeten gaan betalen voor het vluctelingenbeleid dan is het Vluchtelingenverdrag morgen direct al afgeschaft :-)