cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Abigail
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Abigail is Messiaans-Joods: "Veel Israëli's horen als soldaat voor het eerst over Jezus"

“In de periode voordat de oorlog begon gaf de Heer mij allerlei mogelijkheden om het evangelie te delen met andere soldaten.” Abigail, een Messiaans-Joodse gelovige uit Israël was onlangs te gast op de ontmoetingsdag van Stichting Israël en de Bijbel. Ze deelt een bijzonder verhaal over haar intense militaire dienstperiode en hoe ze destijds haar geloof heeft ervaren. “Veel Israëli's horen tijdens hun militaire dienst voor het eerst over Jezus”, maakt zij duidelijk.

Abigail werd als dochter van een niet-Joodse vader en een Joodse moeder grootgebracht in een religieus-gemengd gezin in Israël. “In een diverse stad als Haifa heb ik daar nooit zoveel van gemengd. Ik voelde me anders omdat ik Messiaans-Joods was. Medeleerlingen op school vroegen mij wel eens waarom ik mij anders voelde en dan vond ik het moeilijk om te zeggen dat Jezus hiervan de aanleiding is. Ik ben God dankbaar dat ik geen vervolging heb ervaren en daar zelfs vrienden heb gemaakt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank voor dit mooie verslag.

Als je wonderen van God wil zien, moet je in Israél bij de Messiaanse mensen zijn, vooral bij de jogeren!

Zo heerlijk dat Abigaïl door God werd gebruikt om in het leger tot anderen te getuigen van Jesjoea.

Terwijl de verschrikkingen van 'de laatste dagen' zich voor onze ogen afspelen en we de hitte af en toe zelf voelen, kunnen we ook horen over de grote zegeningen van 'de laatste dagen'. die eveneens voorzegd zijn.