cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 juli 2022 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Wonderbaarlijke genezingen (Matteüs 9)

In het hoofdstuk van deze week gaat het verhaal verder over een thema dat ook in het hoofdstuk van vorige week aan bod kwam, namelijk de genezingen die Jezus in die dagen verrichtte. Een mooie gelegenheid om dit thema nog meer uit te diepen, of dat in ieder geval te proberen. Ik vond namelijk dat er ook wel weer wat ingewikkelde uitspraken van Jezus in dit hoofdstuk stonden.

Jezus reist per boot terug naar Zijn thuisstad. Inmiddels moeten er vast al wel een aantal verhalen over Jezus’ wonderbaarlijke genezingen rondgegaan zijn, want er wordt weer iemand bij Hem gebracht, een verlamde dit keer. Dat deze mensen de verlamde bij Jezus brachten, laat Hem al iets zien van hun geloof. Hij spreekt erg troostrijke woorden tegen de man, vond ik, namelijk: “Houd moed, mijn kind, uw zonden zijn u vergeven.’’ Er zijn ook Schriftgeleerden bij het voorval aanwezig, die Jezus er prompt van beschuldigen hiermee godslasterlijke taal uit te slaan. Jezus stelt hen vervolgens een vraag waar ik even over moest nadenken om er meer van te begrijpen. Hij vraagt wat gemakkelijker zou zijn om tegen deze verlamde man te zeggen: dat zijn zonden vergeven zijn, of dat hij op moet staan en moet gaan lopen. Het lijkt me gemakkelijker om tegen een verlamde te zeggen dat zijn zonden hem vergeven zijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 16: indrukwekkende vragen van Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: indrukwekkende vragen van Jezus (Matteüs 16)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 15: verwondering over Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Verwondering over Jezus (Matteüs 15)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 14: vertrouwen in de storm)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat een mooie zin: "Het heeft haast iets kinderlijk naïefs, zou je kunnen denken, al is dat bij Jezus natuurlijk niet het geval: “de poes is niet dood, hij slaapt alleen maar” was in ieder geval iets wat ik op mijn zesde aanvankelijk dacht".

Durven we (durf ik) nog naïef te geloven en te belijden. Als we in de evangeliën lezen over genezingen, maken we dan direct een voorbehoud, of gaan we "naïef" geloven en verwachten, uitstrekken naar Jezus.