cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rody van Heijst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Voorzitter SGP-jongeren baalt van Europese breuk SGP-CU: “Juist nu moeten we samen optrekken”

‘Bijzonder treurig. Juist in een tijd waarin christelijke politiek er steeds minder toe doet, slaat ChristenUnie een eigen weg in. Teleurgestelde CU'ers kunnen straks in eer en geweten op de SGP stemmen en daarmee een statement afgeven.’ Zo reageerde Rody van Heijst, landelijk voorzitter van SGP-jongeren, op de breuk tussen ChristenUnie en SGP in het Europees Parlement. “In Europa hebben beide partijen elkaar hard nodig. Juist nu moeten we samen optrekken”, zo stelt hij in gesprek met Cvandaag.

De partijen en hun voorgangers vormden 38 jaar samen één lijst. De verschillen in stemgedrag van ChristenUnie en SGP zijn in de afgelopen jaren toegenomen. Recent spraken de partijbesturen elkaar over de mogelijkheden van een gezamenlijke kandidatenlijst bij de komende EP-verkiezingen in 2024. De ChristenUnie besloot, na diverse overleggen met de SGP, deze vorm van samenwerking te beëindigen. De partijen zullen de komende tijd afzonderlijk gaan werken aan het werven van kandidaten voor een zelfstandige lijst. De SGP sprak van ‘een pijnlijke breuk’.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Als ik de toon van van Rody van Heijst leg naast de gaven van de Heilige Geest, zoals beschreven in Galaten 5, dan denk ik dat Rody in bovenstaand interview laat zien hoe die gaven in de praktijk tot uiting komen.