cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 juni 2022 door Ds. M. van Reenen

Partij Tom de Nooijer is een les voor CDA, ChristenUnie en SGP

Het verkiezingsresultaat van CVO (Christelijk Verbond Oldebroek) heeft heel wat mensen verbaasd. Er kwam een afsplitsing van de plaatselijke SGP-afdeling. Deze afgesplitste partij ontving bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen nipt meer stemmen wat resulteerde in een zetel meer dan de moederpartij. Wat zit daar eigenlijk achter? Een kijkje achter de schermen.

Als predikant in Oldebroek weet ik me betrokken bij het welvaren van christelijke partijen, en van de SGP in het bijzonder. Daarom heb ik met personen van beide kanten van de scheur informele gesprekken gehad. Dat blijft uiteraard vertrouwelijk. Bovendien is mijn kennis slechts beperkt. Dus ik hoef hier niets te zeggen over de geschiedenis achter de breuk. Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat de breuk in de komende vier jaar geheeld wordt. En dat we hiervoor bij God moeten zijn. En toch ga ik iets zeggen van wat ik meen dat er achter zit. Maar alleen vanuit wat je aan de buitenkant kunt waarnemen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Pas op voor een Evangelie zonder rode cijfers (en focus niet alleen op dwalingen in refokerken)
- Boerenprotesten worden heftiger: hoe nu verder met de landbouw?
- Het merkteken van het beest is dichterbij dan je denkt
- Omgaan met verschillen in de kerk: elkaar verdragen of wegjagen?
- Wij christenen zijn geseculariseerd (en niet alleen de rest van Nederland)
Meer over Ds. M. van Reenen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Altijd mooi om de artikelen van ds. van Reenen te lezen. Hij laat altijd zijn hart spreken. Hij mag nu in Urk beginnen. De Urkers vangen veel vis. Ik wens dat ds. van Reenen toe dat hij veel Urkers mag vangen.