cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie Zwitser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 mei 2022 door Patrick Simons

Arie Zwitser werd tijdens zijn ziekteperiode bemoedigd door 'engelen van God'

Wanneer Arie Zwitser een dubbel herseninfarct krijgt, hangt zijn leven aan een zijden draadje, zo beschrijft hij in zijn boek 'Ik mag leven'. Te midden van een strijd op leven en dood verschijnt er plotseling een engel van God, zoals hij het zelf noemt. Niet een engel zoals we vaak afgebeeld zien, maar gewone mensen die door God precies op de juiste plaats op het juiste moment zijn. “God heeft hen gebruikt om ons te helpen vol te houden op de weg naar herstel.”

Vorige week vertelde Arie hoe zijn leven volledig op z’n kop werd gezet door een dubbel herseninfarct. Uiteindelijk bleef niets over behalve het gebed. Zijn gebedsleven is er blijvend door veranderd, zo vertelt hij. “Natuurlijk had ik daarvoor ook een gebedsleven. Maar het is nu veel intenser geworden. Er is een besef gekomen dat gebed het allerbelangrijkste instrument is om te gebruiken in je geloofsleven. Gebed is ook veel danken en prijzen geworden voor mij. Het heeft een extra lading gekregen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Arie Zwitser
- Arie Zwitser werd uitgeschakeld door dubbel herseninfarct: "Ik kon zelfs mijn handen niet meer vouwen"
- In de donkerste nacht van Arie's leven deed God een wonder: "Ik kreeg meer hoop dan ooit"
Meer over Arie Zwitser »

Klik hier om het boek van Arie Zwitser te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Er zijn veel meer verhalen als van Arie. Maar in sommigen van die verhalen, hebben degenen die in het bed liggen het over verpleegsters of dokters, die in het geheel niet lijken te werken in ziekenhuis. Als men vraagt naar die specifieke verpleegster of dokter, dan kent niemand ze. Arie denkt mensen aan zijn bed gehad te hebben die zich gedroegen als een engel. Maar het omgekeerde zou zomaar waar kunnen zijn: het waren daadwerkelijk engelen, die zich manifesteerden in een menselijke gedaante.