cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rikko Voorberg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2022 door Patrick Goede

Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is

"God woont in onze onzekerheid, onmacht en twijfel." Theoloog Rikko Voorberg schreef het boek 'Onzeker Weten' samen met zijn collega's Gerko Tempelman en Bram Kalkman. Ook al houdt Rikko niet per se van twijfelen, het onzeker weten is volgens hem wel noodzakelijk voor christenen. Cvandaag sprak de theoloog hierover in een driedelige serie videoverhalen. "Op het moment dat we zouden weten wie God is, dan weten we één ding zeker, dat het God niet is." 

Rikko doelt met die laatste zin op het feit dat het volk van Israël te maken kreeg met een lege troon. "Als je in het heilige der heiligen kwam dan stond daar een enorme troon. En hij was leeg. Daar zat niemand op. In al die andere culturen zat daar dan de koning of de keizer, maar bij het volk van God was hij leeg. God zelf zegt: 'Ik woon niet in tenten door mensenhanden gemaakt.' Toch moet het volk van God een tent maken. Dat soort paradoxen, daar zit het christendom vol mee. Je weet dat er iets is, je gelooft dat er iets te ontdekken valt. Maar zekerheid? Dat is iets voor God, maar niet voor ons."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag video's
- Gerald Troost deelt een bemoedigende boodschap: "Betrek God in al je wegen"
- Sera Noa vertelt waarom ze zangeres Billy Eilish mee zou willen nemen naar de kerk
- Florens van der Spek vertelt vol bewogenheid over de geboorte van zijn zoon
- Tweevoudig wereldkampioen Robbie Hageman legt uit waarom hij zeker weet dat God bestaat
- ELINE vertelt waarom ze zingen voor God zo mooi vindt
Meer over Cvandaag video's »

Klik hier om het boek van Rikko Voorberg te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Met David durf ik te zeggen: ‘De Here IS mijn Herder! En met Paulus, dat ‘ik VERZEKERD ben, dat niets en niemand mij ooit zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here’ (Rom. 8: 38, 39).

Ja, ik WEET, op wie ik mijn vertrouwen heb gevestigd (2 Tim. 1: 12). Gisteren op de begrafenis van een geliefde zongen we nog door onze tranen heen: ‘Ik WEET aan wie ik mij vertrouwe.’

Deze zekerheid wens ik Rikko Voorberg, Gerko Tempelman en Bram Kalkman van harte toe!