cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2022 door Jeffrey Schipper

Dr. Klaassen voert eenzame strijd in PKN: “Mogelijk komt er een moment dat de rek eruit is”

Wordt het tijd voor een overstap naar de Hersteld Hervormde Kerk? Dr. M. Klaassen vraagt zich soms af hoe lang hij nog van zich moet laten horen binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). “Er kan een moment komen waarop de rek eruit is”, zo stelt de hervormde predikant uit Arnemuiden in gesprek met Cvandaag, nadat hij begin deze week de noodklok luidde in het Reformatorisch Dagblad over de progressieve wind binnen de PKN die volgens hem maar niet wil liggen en zelfs heviger en heviger wordt.

Via de kerkelijke weg diende Klaassen ernstig bezwaar in tegen de leer (een gravamen). Dit deed hij bij de classis Delta, een vergadering van een aantal protestantse kerken in zijn eigen regio. Vorige maand werd bekend dat dit bezwaar niet in behandeling wordt genomen. Dit kan alleen bij bezwaren tegen de belijdenisgeschriften van de PKN en dat zou nu niet het geval zijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dr. M. Klaassen
- Dr. Klaassen stopt als gemeentepredikant binnen de PKN
- Dr. M. Klaassen pleit voor heilige seksualiteit: "God zegt: vrij heilig of vrij niet"
- Dr. Klaassen verlaat de PKN en sluit zich aan bij Hersteld Hervormde Kerk
- Een ernstige boodschap van ds. Klaassen: “Veel huwelijken verkeren in zwaar weer”
- Een alarmerende boodschap aan theoloog Ad de Bruijne: 'Wat u schrijft is levensgevaarlijk'
Meer over Dr. M. Klaassen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De wereld dringt binnen in de kerk. En vandaar wordt het evangelie uitgehold tot een lege huls. Bekeerde ex-satanisten geven uitleg als waarschuwing. Over hoe zij kerken infiltreren, het woord van God ondermijnen, alles verdraaien met valse leer (liberalisme, socialisme, darwinisme, humanisme, new age, genderideologie, etc.) en mensen bij God weghalen. Wie zijn gemeente niet beschermt tegen wolven in schaapskleren is het niet waard om de gemeente te leiden. Dr. Klaassen voert een gerechtvaardigde strijd hiertegen.