cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 maart 2022 door Patrick Goede

Voldoet Poetin aan de kenmerken van de antichrist? Ds. Van Reenen antwoordt

Toeval of niet, op de dag dat Rusland Oekraïne binnenviel, spraken we ds. M. van Reenen voor een uitgebreid video-interview over de antichrist en de eindtijd. De predikant uit de Hersteld Hervormde Gemeente in Oldebroek kon direct duiden of Poetin een potentiële antichrist is. Ook heeft de predikant een aantal bruikbare tips voor christenen nu het einde der tijden met rasse schreden lijkt te naderen. 

"Ik denk dat je op moet passen om al het kwaad, aan te duiden met het woord antichrist", maakt de dominee gelijk een belangrijke kanttekening. "In de Bijbel is de antichrist een heel specifiek persoon, al zegt Johannes ook dat er meerdere antichristen zijn. Wat kwaad is tegenover God zie je overal. Bepaalde kenmerken die je bij Poetin ziet, zie je ook bij de antichrist. Maar aan andere kenmerken voldoet hij juist niet. Zo erkent hij bijvoorbeeld voor een groot deel de scheppingsorde zoals de Bijbel daarover spreekt."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Dat Poetin niet de liefste op deze aarde is dat moet duidelijk zijn (ben ik ook niet) maar stel de vraag eens of Amerika/USA etc ook de antichrist is. De vele oorlogen die zogenaamd nodig waren volgens Amerika met Europa (NAVO) als hulpje hebben al vele malen meer leed en slachtoffers gevraagd. Waarom wordt hier niet naar gekeken? Of is dat juist de antichrist die ons weg laten kijken van het kwaad?